Як доглядати за шкірою обличчя та тіла в холодну пору року

Як доглядати за шкірою обличчя та тіла в холодну пору року

У холодну пору року дуже важливо не тільки вдягтися по погоді, але й захистити нашу шкіру від морозного повітря. Тому не варто недооцінювати вплив негоди на її стан, адже навіть щасливі власниці гарної шкіри можуть зіткнутися з негативними наслідками, такими як лущення після обвітрювання або почервоніння від переохолодження. А що й казати тим, у кого чутлива шкіра. Тому зимовий догляд має деякі особливості, враховуючи які можна вберегти свою шкіру та насолоджуватися довгими зимовими прогулянками без ризику для здоров'я та зовнішнього вигляду.

Правила зимового догляду

 

Зі зміною сезону необхідно переглянути й догляд за шкірою, замінити засоби на більш м'які. Основні етапи залишаються незмінними:

  • очищення — обирайте засоби з оліями та вітамінами, які дбайливо видалять косметику та очистять пори: міцелярна вода, гелі та пінки для вмивання;
  • тонізування — обов'язкова частина системи догляду за шкірою обличчя. Для зими зупинимо свою увагу на тоніках без спирту, які зміцнять захисний бар'єр шкіри та не пересушать її;
  • зволоження та живлення — існує думка, що в холоди не можна користуватися зволожуючими засобами, це поширена помилка, адже в цю пору року шкіра як ніколи схильна до стресів від перепаду температур в приміщенні та на вулиці, вона втрачає вологу, стає сухою і тьмяною. І в цьому випадку на допомогу нам прийде саме зволожуючий крем, але не простий, а більш щільний за текстурою, збагачений живильними натуральними оліями. Але, необхідно пам'ятати, що наносити його потрібно не раніше, ніж за 1 годину до виходу. Ну і, класичний варіант зимового догляду — це звичайно ж живильні креми, обираємо їх відповідно до типу шкіри. Також не слід забувати про додатковий догляд у вигляді масок і сироваток, вони подовжать ефект від дії кремової групи. Щоб досягти видимого результату, застосовуйте їх курсами.

Доглядаючи за шкірою обличчя не варто забувати і про тіло — підберіть захисний, зміцнюючий крем, доповніть догляд оліями. Якщо ви любите довго поніжитися в ароматній ванні, то краще перенести це задоволення на вечір, продовживши ритуал краси додатковими засобами по догляду, а вранці краще прийняти душ, після якого необхідно нанести крем для тіла. Рукам теж слід приділити особливу увагу, оскільки вони часто залишаються відкритими на морозі. Нанесіть крем, дайте йому ввібратися і тільки потім виходьте на морозне повітря та не нехтуйте рукавичками.

Захисту також потребують губи, оскільки в них немає сальних залоз, вони дуже легко втрачають вологу й тріскаються. Тому різноманітні бальзами стануть вірними помічниками в холодну погоду. Їх можна наносити на губи перед виходом на вулицю, а можна і як маску за 15-20 хвилин перед макіяжем. Прихильницям блисків для губ та матуючих помад доведеться відкласти їх до весни та перейти на кремоподібні засоби декору.

Не зайвим в зимовому догляді буде сонцезахисний крем з невеликим, на відміну від літа, фактором захисту. Сонце взимку звичайно ж не таке активне, але якщо вас чекає тривала денна прогулянка, то подбайте про свою шкіру заздалегідь. Виняток становлять поїздки на гірськолижний відпочинок, в цьому випадку обираємо засоби з високим рівнем SPF.