У чому відмінність туалетної та парфумованої води?

У чому відмінність туалетної та парфумованої води?

Ароматів багато не буває, з цим важко сперечатися. Та й навіщо відмовляти собі в придбанні нових парфумів, якщо, занурюючись в хвилюючу ауру запаху починаєш і відчувати себе і мислити зовсім по-іншому! Чим відрізняється туалетна та парфумована вода і чому один продукт зовсім не замінює інший?

Парфуми та туалетна вода: головні відмінності

Дезодоранти та одеколони  вважаються продукцією для догляду та гігієни тіла. Парфуми  відносяться до продукції для гурманів —  коштують дорого і кожна крапля безцінна. Інша справа парфумована і туалетна вода — їх ми наносимо як штрих до образу, підкреслюючи настрій і користуємося щодня. Тільки що краще: парфумована вода або туалетна вода?

Всі ароматні продукти відрізняються концентрацією екстрактів, ефірних олій, які виробники додають в спиртову основу, попередньо склавши композицію. Потрапляючи на шкіру, ефіри розкриваються і починає звучати піраміда - сіль, квінтесенція і головний сенс запаху.

Парфумована вода (Eau de parfume)за складом дуже близька до парфумів: концентрація ароматних речовин тут становить 10%. Зазвичай композиція складається так, що основна нотка піраміди виявляється трохи приглушеною, зате середина аромату виражена яскраво і довго тримається на шкірі і одязі.

Туалетна вода (Eau de toilette)містить 4% ефірів. Тут парфумери підсилюють звучання високих нот,основні ж сприймаються як згладжені, але не менш привабливі. 

Ознаки витонченого смаку: обираємо час застосування

Що краще придбати — парфумовану або туалетну воду? Насичена, стійка Eau de parfume з яскравими нотками більше підходить на вихід: вечірки, світські раути, походи в театр і кіно. Їх час - холодна пора року, тоді вони надають образу теплоти і завершеності. Досить пару крапель  на зап'ястя, за вуха, щоб запах оточував ореолом і радував від 3 до 5 годин.

Легка, трохи іскриста Eau de toilette ідеальна на кожен  день як влітку, так і взимку, особливо, якщо ви цілий день перебуваєте в офісі в компанії колег по бізнесу. Приглушені аромати надають ніжності, але не завдають незручностей оточуючим занадто активним звучанням. При бажанні їх легко оновлювати декілька разів на день, оскільки на тілі вони довго не тримаються.

Багато хто запитує: чим відрізняється фірмова парфумована вода від тестера? Запах всюди один і той же. Тестер (якщо за нього не видають репліку) відрізняє проста упаковка , він створюється для першого знайомства з ароматом: будь то вода або активний парфум.

Якщо  підсумувати, туалетна вода подібна сукні, і потрібна для повсякденного життя, тоді як парфумована все ж доречніше на святах.

При цьому дозволити собі можна як новинки, так улюблені композиції — від східних пряних, до свіжих морських і своєрідних удових. Оскільки один і той самий аромат може випускатися в різних форматах, шанувальникам однієї і тієї ж композиції можна не вагаючись обирати обидва продукти одного і того ж виробника, і користуватися ним в різний час доби.

Дозвольте собі розкіш мати нові парфуми та залишайтеся красивою, жіночною і бажаною!