Що взяти з собою у відпустку з косметики

Що взяти з собою у відпустку з косметики

Збираючись в поїздку на море в найспекотніші літні місяці - липень і серпень, слід заздалегідь підготуватися та скласти свій гардероб. І не забудьте зібрати в багаж необхідну для відпустки косметику. Звичайно ж, коли кожен грам на рахунку, не варто брати з собою нічого зайвого. Ми лише говоримо про найважливішу та необхідну косметику, а також про деякі засоби, які, найімовірніше, можуть стати в нагоді в далекій дорозі. Тому, що якщо їх не виявиться у вашій косметичці, то купувати косметику в приморських магазинах, особливо за кордоном, буде досить витратно.

Все моє ношу з собою. Необхідна косметика для відпочинку на морі

Отже, що ж варто взяти з собою в поїздку з косметики? Всі засоби, так необхідні у відпустці можна розділити на три основні групи – засоби по догляду, декоративні та цілющі.

Косметика по догляду за обличчям, тілом та волоссям для відпустки є базовим комплексом, який в екстремальному сонячному кліматі не дасть вам втратити свою привабливість і збереже шкіру та волосся здоровими. Без косметики по догляду на морі не можна ступити й кроку. Це різноманітні засоби захисту шкіри та волосся від сонця, живильні та зволожуючі креми, легкі флюїди та емульсії, міцелярна вода, шампуні та бальзами. Особливий акцент варто робити на зволожуючі засоби, адже сонце та вітер на морі можуть сильно підсушувати шкіру і волосся.

Декоративна косметика дозволить підготуватися до вечірніх променадів і «виходів у світ». Але не варто нею зловживатипід часвідпочинку, тому набір «декоративки» є сенс урізати до мінімуму. Цілком достатньо буде набору з водостійкої туші для вій, пари олівців для очей, блиску для губ і помади. Дайте відпочинок шкірі обличчя та не перевантажуйте її у відпустці тональними засобами. Нехай подихає і відпочине.

До цілющого набору відносяться засоби першої допомоги, а також засоби екстреного захисту та відновлення. Це засоби від сонячних опіків, засоби від комах, олії та бальзами з пом'якшувальною дією. До цієї ж категорії відносяться засоби для швидкого зняття набряків і ліквідації синців під очима. Особливо підходять для цих цілей корейські тканинні маски та патч для ліквідації локальних проблем.

Обов'язково варто подбати про додаткові, але обов'язкові засоби, без яких неможливий комфорт косметичних процедур. Йдеться про ватні тампони та ватні палички. Також не зайвими виявляться кілька комплектів вологих і сухих серветок, які допоможуть в знятті макіяжу та підтримці гігієни в місцях, де немає доступу до чистої води. Не забудьте покласти і манікюрний набір з пилками та ножицями.

Як скоротити список косметики для відпустки на морі

Пам'ятайте, що кожна зайва баночка або тюбик з кремом додає до вашого багажу 50-100 грам. І косметичка швидко збільшується в розмірах, погрожуючи не поміститися в валізі. Щоб скоротити перелік потрібної косметики, намагайтеся віддавати перевагу універсальним і комплексним засобам. Наприклад, є безліч косметики з формулою 2 в 1, або, навіть 3 в 1. Класичний приклад - шампунь + кондиціонер в одному флаконі позбавлять від необхідності везти з собою дві пляшки різних засобів.Оптимальним виходом зменшити вантаж за рахунок косметики стане використання пробників, а також дорожніх палеток і наборів замість традиційних «повновагих» засобів. Їх випускають багато виробників косметики спеціально для таких випадків.

Без якої косметики можна обійтися у відпустці

Не варто обтяжувати косметичку апріорі непотрібними засобами. Що ж не варто брати з косметики для відпочинку на морі? У цьому списку досить багато косметики, якою ми користуємося в повсякденному житті:

  • Тіні для повік. Абсолютно не приносять користі - від спеки вони просто попливуть;
  • Жирні креми для обличчя. Активність сальних залоз влітку підвищена й не варто їх ще більше провокувати;
  • Рум'яна. Природний ефект «рум'яних щічок» від засмаги з'явиться й без косметики через пару днів перебування на сонці;
  • Парфуми. Навіть композиції з тонким ароматом в сонячну погоду здаються занадто насиченими та різкими.