Колготки — важлива деталь вашого образу

Колготки — важлива деталь вашого образу

Колготки — це невід'ємна складова гардероба сучасної жінки, яка здатна як підкреслити красу та доречність вашого образу, так і безнадійно його зіпсувати. Як же не розгубитися серед розмаїття забарвлень і фактур, і зробити правильний вибір? Давайте спробуємо розібратися в цьому разом.

Щільність і склад

На що ми звертаємо увагу в першу чергу, коли мова йде про колготки? Звичайно ж на їх щільність — саме від неї залежить на який сезон розрахований той чи інший виріб. Так, якщо на саму теплу погоду слід обирати колготки від 5 до 20 den, то на осінньо-весняний період — від 20 до 50 den. Для зими підійдуть колготки щільністю від 50 den і вище.

Тепер подивимося на склад, він підкаже наскільки комфортна та довговічна наша покупка, хоча, як відомо, у випадку з колготками це дуже спірне питання. І все ж:

  • поліамід — найдешевший вид сировини, вироби з нього швидко рвуться та втрачають свій вигляд, неохайно сповзають по нозі та йдуть зморшками;
  • еластан — синтетична добавка для гарного облягання, що за рахунок поліуретанової нитки підвищує еластичність і міцність колготок. Найвідоміший вид еластану — лайкра, буває одинарної, подвійної та потрійної обкрутки. Остання модифікація Lycra ЗD дозволяє виробу розтягуватися як в довжину, так і в ширину;
  • мікрофібра — робить колготки теплими та оксамитовими на дотик за рахунок того, що складається з великої кількості дуже тонких поліамідних ниток, стійка до затягувань та протирань;
  • натуральні матеріали — вовна та бавовна, добре зігрівають, дозволяючи шкірі дихати. В якісні вироби завжди додають невеликий відсоток лайкри, інакше вони швидко розтягнуться та після прання можуть поміняти форму.

Розмір: обирай правильно

Після того як ви визначилися з сезоном, розібралися в складі та вже готові зробити свій вибір не зайвим буде поговорити про правильний підбір розміру. Сітка, по якій його можна визначити завжди представлена на звороті упаковки, в ній виробники використовують як цифри, так і букви. Уважно вивчіть таблицю, і, якщо ваші параметри знаходяться в перехідній зоні, краще віддати перевагу більшому розміру, адже якщо колготки будуть замалі вони можуть порватися набагато швидше.

Важливі деталі

Що ще важливо при покупці колготок? Все залежить від ваших уподобань. Якщо на першому місці комфорт і довговічність — перевірте наявність бавовняної ластовиці, ущільнених миска та п'ятки, про це розкажуть спеціальні позначки, які використовуються для інформації про товар. Хочете скорегувати силует під обтислим вбранням, тоді ваш вибір — моделюючі колготки з пласкими швами, що невидимі під одягом. Любите оригінальні поєднання в гардеробі — для вас багатий асортимент кольорових колготок або моделей з малюнком, імітацією тату. І ще безліч варіантів на всі випадки життя — з шортиками та без, із заниженою талією, з регульованою посадкою, компресійні колготи.

Всі ці варіанти широко представлені в нашому магазині такими брендами як Conte (Білорусь), Pompea (Італія) та Duna (Україна)

Вибір за Вами, приємних покупок!