Як вибрати засіб для догляду за взуттям

Як вибрати засіб для догляду за взуттям

З чого все починалося

Чи знаєте Ви, що догляд за взуттям має багатовікову історію? Взуття завжди було одним з предметів першої необхідності і не найдешевшим, тому доглядали за ним ретельно, щоб продовжити строк служби як можна довше. Використовували для цього тваринні жири та рослинні олії які змішували з сажею. Значно пізніше, на зміну примітивним засобам по догляду за взуттям, прийшли вакса та гуталін, до складу яких входили воски, олії, шелак, анілінові фарби та безліч інших компонентів.

З плином часу, технологія виготовлення взуттєвої косметики значно змінилася та розширився її асортимент, тому необхідно розібратися, як правильно доглядати за взуттям та які засоби для цього використовувати.

Як доглядати за взуттям

 

Догляд за взуттям складається з трьох етапів, які ми докладно розглянемо.

Перший, найважливіший — очищення. З поверхні взуття видаліть залишки старого крему, бруд, пил та сольові відкладення. Здавалося б, простіше вимити взуття, і вона стане чистим без зайвого клопоту, але такий "догляд" призведе до того, що шкіра втратить природну вологу, швидко зсохнеться, потріскається, а якщо це замша, то й зовсім втратить зовнішній вигляд. Щоб цього не сталося, використовуйте відповідні для цього засоби. Для замші, нубуку та текстилю — піну-очищувач, від білих слідів солі та реагентів — очищувач від сольових розводів, а біле взуття, підошви та ранти допоможе очистити активна піна.

Ви завершили перший етап. Взуття чисте. Приступаємо до другого етапу, безпосередньо, до самого догляду, що передбачає — живлення, оновлення кольору та надання блиску. Ви, напевно, помічали, що з часом, взуття втрачає первинну форму, воно не таке еластичне та блискуче. Виправити ситуацію допоможе крем або віск. Нанесіть засіб на поверхню, дайте час йому ввібратися, а потім, відполіруйте щіткою. Відновити колір можна не тільки за допомогою крему, дуже зручні у використанні фарби-аерозолі. Для експрес-догляду прекрасно підходять поролонові губки в футлярі їх можна використовувати в будь-який момент, навіть поза домом.

Заключний третій етап. Щоб Ваші труди не пропали даром, покрийте поверхню взуття водовідштовхуючим засобом, а взимку використовуйте спрей, що захищає від солей та реагентів. Ці засоби глибоко проникають в шкіру, утворюючи невидиму плівку, що відштовхує воду. Взуття залишається сухим, як зовні, так і всередині.

Ви добре попрацювали, взуття виглядає як нове, щоб так було завжди та несприятливі погодні умови не залишали сліди на Вашому взутті, скористайтесь каталогом нашого магазину, Вас приємно здивують ціни та асортимент взуттєвої косметики та аксесуарів.