Як вибрати парфуми для літа

Як вибрати парфуми для літа

Після довгої сніжної зими та прохолодної дощової весни так хочеться скоріше погрітися під променями літнього сонечка, насолодитися буянням природних фарб. І, звичайно ж, поміняти свій парфумерний гардероб. Саме так! Можливо Ви помічали, що парфуми, куплені в холодну пору року раптом, несподівано втрачають свою привабливість з настанням тепла і навпаки. Але не варто засмучуватися і забувати назавжди про своїх улюбленців, просто залиште їх до наступного сезону, та бажано в місці, захищеному від прямих сонячних променів і різких перепадів температур. А на зміну пряним, карамельним і густим ароматам приходять легкі, фруктові, квіткові та свіжі композиції. Але як же бути, якщо Ви прихильниця "важкої парфумерної артилерії"? На цей випадок багато брендів створюють літні версії зі збереженням основних нот. Обираючи їх Ви зможете насолоджуватися улюбленим запахом весь рік.

Отже, про що потрібно пам'ятати, відправляючись на пошуки літнього ароматного флакончика:

  • обирайте парфуми в другій половині дня, в цей час наші рецептори працюють краще;
  • масляні варіанти краще обійти стороною, вони можуть залишити плями як на одязі, так і спровокувати пігментацію на тілі;
  • після нанесення зразка на блотер не поспішайте з остаточним вибором, по можливості почекайте якийсь час для розкриття нот, а ще краще зробить декілька заходів і спробуйте парфум на собі.

Провідні світові парфумери рекомендують урізноманітнити літню піраміду нотами цитрусів, екзотичних фруктів, морськими акордами, пахощами трав і квітів — вони підбадьорять і подарують заряд енергії на весь день.

Всі ми знаємо, що в літню спеку нюх загострюється, і щоб не перестаратися потрібно користуватися парфумерією помірно, віддаючи перевагу туалетним водам — вони мають меншу  концентрацію ароматичних складових, і для теплих днів, це відмінний варіант. Не варто забувати про гелі для душу, лосьйони, креми для тіла та спреї для волосся з Вашим улюбленим ароматом, вони є не тільки прекрасним доповненням, а й можуть стати повноцінною заміною парфуму, створюючи лише м'який ледве вловимий натяк, невагому ароматну хмаринку навколо своєї власниці.

Вечірньої пори, якщо буде трохи прохолодніше можна додати більш інтенсивні ноти — ванілі, жасмину або ветівера.

Оскільки літо - час відпусток, відпочинку та поїздок до моря з частим перебуванням на сонці, не забувайте про засоби з SPF, а також ні в якому разі не наносьте парфуми на відкриті ділянки тіла перед виходом на пляж, це може спровокувати опік.

Маємо надію, разом з нами Ваше літо стане часом приємних парфумерних відкриттів і нових вражень, що грітимуть душу спогадами весь рік.