Як нанести матову помаду і уникнути сухості та тріщин?

Як нанести матову помаду і уникнути сухості та тріщин?

Матова помада ідеально підкреслює форму губ, робить макіяж стильним і витонченим. Але в той же час вона викликає відчуття стягнутості та сухості на губах після нанесення.

Матова помада сушить губи: що робити?

Це питання цікавить усіх, хто хоч раз використовував тверді або рідкі матові помади. Перші більш легкі у використанні, так як довше сохнуть і завжди є час виправити дефекти. Другі — сохнуть моментально, тому з ними потрібно працювати швидко та чітко, інакше вирішити проблему буде складно. Відносно сухості  ті та інші будуть стягувати шкіру та висушувати її. Ступінь цього ефекту залежить від складу помади. Якщо в ній є масла, тоді ця побічна дія буде менш виражена.  

Щоб отримати ідеальний макіяж губ з матовою помадою рекомендується дотримуватися деяких порад перед, під час та після нанесення.

Готуйте губи перед нанесенням помади

Матова помада підкреслює не тільки форму та красу губ, а й всілякі недосконалості. У разі коли присутні кірочки або вже є тріщини, таку помаду наносити протипоказано. Потрібно для початку загоїти всі ранки, прибрати суху шкіру і тоді вже її використовувати. Найкраще в такому випадку допоможе скраб. Його можна приготувати навіть у домашніх умовах, для цього знадобиться змішати:

  • оливкову олію;
  • мед;
  • цукор.

Отриману суміш протягом двох хвилин потрібно втирати масажними рухами в губи. Склад видалить ороговілі клітини і зробить шкіру м'якою та ніжною.

Також перед нанесенням матової помади важливо зволожувати губи олією або бальзамом. Подібні засоби створюють штучний бар'єр між шкірою та складом, завдяки чому попереджається сухість. Для цих цілей можна використовувати арганову, кокосову або мигдальну олію. Дуже важливо дочекатися повного всотування цих засобів і тільки тоді приступати до нанесення самої помади.

Щоб отримати ідеально рівне покриття і передати глибину кольору, перед нанесенням помади слід використовувати коректор. Він вирівняє рельєф і в повній мірі розкриє пігмент.

Як правильно фарбувати губи матовою помадою?

Для початку обведіть контур губ олівцем, а потім зафарбуйте ним губи повністю. Після нанесіть помаду. Обидва засоби повинні збігатися за кольором. Завдяки такому методу створюється рівний контур і значно довше помада тримається на губах.

Розподіляти засіб по губах потрібно тільки пензликом. Не можна терти губи одна об одну. Використовуючи цей спосіб можна розмазати контур і виділити недосконалість рельєфу.

Ці невеликі правила дадуть можливість використовувати улюблену матову помаду і назавжди позбавлять від сухості і тріщин на губах.