Як допомогти шкірі обличчя відновитися після новорічних свят

Як допомогти шкірі обличчя відновитися після новорічних свят

Новорічні свята щедрі та рясні, а ми не звикли собі відмовляти у смачному і не дуже корисному. Солодощі, жирна їжа, газовані напої, алкоголь та звичайно ж порушений режим сну не найкращим чином позначаються на стані шкіри обличчя. Як повернути свіжість шкірі — ось яким питанням задається кожна жінка. Поради дуже прості та під силу будь-якій представниці прекрасної статі. Тож почнемо.

Порядок дій

Перше правило догляду за шкірою обличчя — очищення. Не варто експериментувати. Використовуйте для вмивання улюблені та перевірені часом пінки, гелі та креми. Вони м'яко очистять шкіру обличчя і вже на цьому етапі у вас з'явиться відчуття, що шкіра дихає буквально всіма порами.

Щоб маска справила найбільш ефективний вплив, бажано використовувати для додаткового очищення пілінг або скатку, які знімуть ороговілий шар і дадуть можливість поживним речовинам, що знаходяться в масці, без перешкод проникати в шкіру.

Обличчя чисте і тепер прийшла черга масок і патчів. У нинішній час найпопулярніший косметичний продукт — тканинна маска. Виготовляють такі маски з целюлози, а просочують сироватками та гелями високої концентрації. Завдяки складу, можна сказати, що це — експрес-засіб в косметиці по догляду за шкірою обличчя.

За допомогою маски можна пом'якшити шкіру, вивести токсини, розгладити дрібні зморшки та підтягнути овал обличчя, освіжити і зняти сліди втоми, але найголовніше — зволоження. Шкірний покрив постійно втрачає вологу, а така маска здатна миттєво заповнити її втрату і зробити шкіру більш свіжою та пружною.

Гідрогелеві патчі

Гідрогелеві патчі — ще один продукт, що стоїть за популярністю нарівні з тканинними масками. Патчі здатні зменшити набряки та припухлості, нейтралізувати сліди втоми. Щоб домогтися певного ефекту, потрібно правильно вміти накладати патчі. Розглянемо варіанти:

  • синці під очима — патч розміщують широкою стороною до внутрішнього куточка ока;
  • мішки та набряки — в цьому випадку, діємо з точністю навпаки, накладаємо патчі вузькою стороною до внутрішнього куточка ока;
  • дрібні зморшки — патч накладають широкої стороною на сіточку зморшок відомих, як "гусячі лапки".

Губи теж не варто обходити увагою. Шкіра на губах дуже тонка, швидко пересихає і тріскається. Щоб поліпшити їх стан краще використовувати спеціальну маску. Дія такої маски схожа на гідрогелеві патчі: відновлення, загоєння, пом'якшення, вирівнювання, поліпшення мікроциркуляції крові. Після використання такої маски губи виглядають більш доглянутими.

Після всіх маніпуляцій, нанесіть на обличчя крем, що підходить для вашого типу шкіри.

Варто нагадати, що маски і патчі, після нанесення, краще впливають на шкіру, якщо ви перебуваєте в стані спокою. Тому на час процедури — приляжте, прикрийте очі і розслабтеся і поки ви відпочиваєте, а шкіра набирається сил, нехай весь світ зачекає.